Сумата е 25 000 канадски долара, които се равняват приблизително на

...
Сумата е 25 000 канадски долара, които се равняват приблизително на
Коментари Харесай

Баба изхвърли 35 бона през прозореца на ало измамници frognews.bg

Сумата е 25 000 канадски $, които се равняват почти на 35 000 лв.. Измамниците са се показали за чиновници на Министерство на вътрешните работи, които правят спецоперация.

Сигналът за измамата е подаден на 23 ноември.

 

В него е посочено, че по-рано същия ден жена от града е получила телефонно позвъняване от незнаен женски глас. Непознатата се е показала за полицейски чиновник и е декларирала, че се организира спецоперация за залавяне на телефонни измамници.

 

След това пострадалата е получила обаждане и от мъж, който се показал за шеф на районното ръководство и ѝ казал, че би трябвало да събере всичките си спестявания и да ги съобщи на измамниците, изясни Даниел Илиев, представител на райнонната прокуратура. Жената е имала 25 000 канадски $ в себе си, поставила ги е в найлонова торбичка и ги е пуснала през прозореца.

 

Извършителите се търсят. Образувано е досъдебно произвеждане. От юни до момента общият им брой към този момент е 13, сподели Илиев.

 

„ Всяка седмица установяваме най-малко по един случай на телефонна машинация. Има арестувани лица – двама помагачи. Повдигнати са им обвинявания ”, сподели Илиев.

Схемите на телефонните измамници са главно две. При едната се показват за служители на реда, които организират спецакция. При втората заблуждават жертвата, че негов непосредствен се нуждае от незабавна интервенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР